Новини

1 октомври - Световен ден на музиката!

01 октомври '18

1 октомври – Световен ден на музиката! Екипът на ПРОФОН честити празника на всички творци, чиито глас, муза и инвестиции в звукозаписи обогатяват живота ни с изключителна културна стойност!

Световният ден на музиката се провежда за първи път през 1974 г. по решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО във Франция и днес се отбелязва в над 120 страни. От 1980 г. 1 октомври е обявен и за празник на българските певци и музиканти.

Музиката е универсален език за общуване и изключително силен инструмент за въздействие върху човешката психика. Последни проучвания във Великобритания и Финландия, например, показват, че децата възприемат с по-голяма лекота музиката, отколкото човешката реч. Учените откриват, че колкото повече малчуганите слушат музика, толкова по-често се усмихват.

Музиката е ключов фактор и за развитието на бизнеса – всеки 9 от 10 души в един офис показват значително по-добри резултати, ако се трудят на фона на любимите си песни. Ние от ПРОФОН вярваме, че музиката създава емоционален контекст за потребителите на различни видове услуги. Тя не просто продава, но и променя, формира желания и вдъхновява!

Честито на всички артист-изпълнители и продуценти, чиито права ПРОФОН защитава - бъдете здрави и нека Силата на музиката бъде с вас още дълги години!