Новини

Владимир Владимиров, изпълнителен директор на ПРОФОН, за музикалния бранш - между проблемите и решенията. Интервю за предаването "Денят започва с Георги Любенов" по Българска национална телевизия

11 септември '22

Изпълнителният директор на ПРОФОН гостува в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По време на разговора той изтъкна, че като организация, която се занимава с лицензиране на правата на изпълнителите и продуцентите, ПРОФОН е важна брънка в музикалния бизнес в България, защото по този начин се осигуряват приходи за поддържане на творческата дейност и за създаване на нови музикални продукти.

Г-н Владимиров обясни кои са приоритетите в дейността на ПРОФОН. На първо място е осъществяването на промяна в съзнанието на българската общественост за това, че за интелектуалния труд, а в частност - за музиката, трябва да се плаща и творците трябва да бъдат възмездявани. На второ място е увеличаването на броя на лицензираните ползватели на музика в България. На трето място е подобряването на законодателната рамка, в която функционира музикалният бизнес, така че творците – изпълнителите и продуцентите – да се чувстват в много по-голяма степен удовлетворени.

Цялото интервю гледайте на сайта на БНТ.