Новини

Интервю на София Щерева във вестник 24 часа

29 юни '17

Във връзка с публикация във в. 24 часа от 14.06.2017 г., засягаща прекратяването на договорните отношения между изпълнителя Атанас Колев и компанията на Мария Илиева, „Стерео стая“ ООД, коментира София Щерева, изпълнителен директор на ПРОФОН:

В публикацията Атанас Колев твърди, че „Стерео стая“ са взели полагащите му се изпълнителските възнаграждения. Възможно ли е това да се случи?

Една продуцентска компания може да представлява артисти-изпълнители само и единствено ако те са отстъпили по силата на договор свои права на компанията, включително правото да събира възнаграждения за тях. Документи, регламентиращи подобни отношения между Атанас Колев и „Стерео стая“ не са представени на ПРОФОН, т.е. компанията няма как да получава възнагражденията за изпълнителските права на Атанас Колев.

Изпълнителят коментира, че не е взел „една стотинка“ от ротациите на неговите песни в онлайн пространството. Защо?

ПРОФОН не събира възнаграждения за „ротации на песни в онлайн пространството“ като YouTube, Vbox7, Spotify и т.н. Ние представляваме правата на музикалните артисти изпълнители и продуценти пред различни видове ползватели на тези права – за излъчване в радио и телевизионни програми, чрез мрежите на телекомуникационни оператори и за използването на музика на публични места като ресторанти, хотели, търговски центрове и т.н. 

Цялото интервю можете да прочетете в сайта на в. 24 часа.