Новини

Константин Марков и Ерсин Мустафов от Jeremy?: ПРОФОН е важен партньор за музикантите

29 октомври '18

Всеки музикант, независимо от сценичния си опит и статус, трябва да е наясно с изпълнителските си права и да ги отстоява. Тази позиция защити в студиото на Bulgaria On Air Ерсин Мустафов. Фронтменът на група Jeremy? и Константин Марков, който освен идеолог на "Тангра" е и член на Управителния съвет на ПРОФОН, гостуваха в „Денят On Air“ по повод 20 годишнината на дружеството.

„Ние сме както автори и изпълнители, така и продуценти на своите звукозаписи, за това ни се налага да разбираме поне малко проблема със защитата на интелектуалната собственост. Повечето групи от нашето обкръжение не са чак толкова запознати и може би нямат доверие в институциите, но въпреки всичко е време повечето музиканти да обърнат внимание на това - какъв е законът, да го прочетат и да потърсят добър партньор, както в нашия случай с Jeremy? - това е ПРОФОН.“, сподели Мустафов.

"20 години - това е една непрекъсната борба за достойно защитаване на интересите на музикантите и носителите на права - продуценти и изпълнители", категоричен бе Константин Марков. Според него основното предизвикателство в бизнеса с лицензиране на музика на пазар като българския идва от това, че огромен процент от ползвателите гледат на създаването на една песен като на хоби, а не като на препитание за огромен кръг от творци. В рамките на гостуването им бе излъчен и личният поздрав, който Пласидо Доминго изпрати до дружеството по повод 20-ия рожден ден.