Новини

Във Фейсбук: ПРОФОН търси истории, в които Музиката създава разликата

11 септември '18

Коя песен свързвате с първото си влюбване? Има ли изпълнител, чиито глас моментално ви връща на мястото, където за последно сте се чувствали у дома? Колко силна е емоционалната ви памет за музиката? Това са част от въпросите, на които ПРОФОН ще търси отговор във Фейсбук кампанията по повод 20 годишнината си. През септември и октомври всеки, споделил в коментар житейски спомен, в който Музиката е създала разликата, има шанс да спечели билети за предстоящите концерти на Лили Иванова, Орлин Павлов, Васко Василев и спектакъла „На нея с обич! Емил Димитров“. В чест на годишнината си ПРОФОН отваря и свой профил в Инстаграм, като специално за случая стартовата серия от снимки ще показва популярни изпълнители и продуценти от родната сцена в период от преди две десетилетия, в детството, и сега. Виртуозният цигулар Васко Василев пръв направи подарък за рождения ден на ПРОФОН с два изключителни кадъра от личния си архив.

През септември и октомври всеки понеделник във Фейсбук страницата си ПРОФОН ще ви провокира да разкажете своята история с песен в коментар или таг на приятел в споделения линк. В края на всяка седмица на томболен принцип ще бъде изтеглено името на участника, който ще получи два билета за концерт, като първите четири продукции, подкрепили кампанията, са следните:

Орлин Павлов, 1 октомври

Първият голям самостоятелен концерт на Орлин Павлов “Още малко...” ще се случи на 1 октомври 2018 г. – Световния ден на музиката. Един от най-харизматичните артисти в поп гилдията ще представи за първи път на живо песните от дългоочаквания си нов албум “Още малко...”, както и част от емблематичните си парчета.

Билети тук.

„На нея с обич! Емил Димитров“, 5 октомври

Ако все още не сте гледали този толкова различен и откровено изненадващ за българска сцена музикален спектакъл, не пропускайте датата 5 октомври. Тя е единствена в календара на независимата мащабна продукция за сцената ѝ в зала 1 на НДК през 2018-а година „На Нея с обич! Емил Димитров“ разказва историята за последната мечта на Емил – да се срещне отново и за последен път с Нея – своята Публика, да пее за Нея, да се сбогува с Нея. В изпълнение на актьора Даниел Цочев ще чуете 16 от незабравимите песни на Емил Димитров като „Моя страна”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Джулия“. Прекрасната музика към спектакъла звучи в живо изпълнение на Симфоничен оркестър, бенд и трио вокали с диригент Христо Павлов.

Билети тук.

Лили Иванова, 25 октомври

Концертът на 25 октомври е първият от трите поредни за примата в зала 1 на НДК. Да гледаш Лили Иванова на живо е привилегия – в продължение на близо три часа тя рисува картини с гласа си и с шедьоври като „Този свят е жена“ и „Невероятно“ кара публиката да я аплодира като артист, национално богатство и скъп изповедник в едно.

Билети тук.

Васко Василев, 11 ноември

Виртуозният цигулар притежава таланта да разпродава концертите си напълно поне месец преди датата и без предварително обявен репертоар. На 11 ноември в зала 1 на НДК Васко Василев за пореден път ще пренесе в едно по-добро духовно измерение българска публика с изключителния си талант, момчешки чар и чувство за хумор. Към бенда му ще се присъединят и солистите на „Ковънт гардън“.

Билети тук.

Следете Фейсбук кампанията „Музиката създава разликата“

https://www.facebook.com/PROPHON

Последвайте ПРОФОН в Инстаграм тук.

Кампанията за 20 годишнината на ПРОФОН се осъществява със съдействието на МУЗИКАУТОР, БГ Радио, БДЖ, Общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“ в Бургас, както и с медийната подкрепа на в. „Монитор“ и в. „Телеграф“.