Новини

Бионсе става певицата с най-много награди „Грами“ в историята

15 март '21

На 63-тото издание на годишните награди, Бионсе спечели общо три, като грабна статуетка за най-добро R&B изпълнение с "Black Parade", за най-добро музикално видео с "Brown Skin Girl" и за най-добра рап песен със "Savage".

Тейлър Суифт получи приз за албум на годината за “Folklore” и стана първата изпълнителка, която взима награда за албум на годината за трети път. Били Айлиш, с песента “Everything I Wanted”, взе награда за запис на годината.

Американската изпълнителка H.E.R. (Хър) получи "Грами" в категорията песен на годината за парчето "I Can't Breathe", написана в отговор на протестите "Черните животи имат значение" в САЩ миналото лято. Наградата "Грами" за най-добър млад изпълнител получи рапърката Меган дъ Стелиън, която беше наградена и за рап изпълнението си в парчето "Savage" с Бионсе.

63-тата церемония по връчването на наградите „Грами“ започна без традиционния червен килим и публика, поради ограниченията, наложени от пандемията, и включваше както изпълнения на живо, така и предварителни записи.