За артист-изпълнители

 

 

Ако Вие сте артист-изпълнител и Вашето изпълнение е включено в запис на музикално произведение, което звучи в радиопрограма, по телевизията или на публично място (кафенета, ресторанти, хотели и др.), Вие имате право на справедливо възнаграждение.

Вашето изпълнение значи приход

Музиката е неразделна част от нашия живот и определящ фактор за търговския успех на много магазини, ресторанти, кафенета, радиостанции и телевизионни програми.

Регистрирайте репертоара си в базата данни на ПРОФОН и на мониторинг агенцията BMAT

Регистрация на репертоар

Регистрацията на репертоара от ваша страна е от изключителна важност за осъществяване на процеса на проследяване на неговото използване и гарантира справедливото и навременно разпределяне на приходите, които той генерира. Регистрираният в базата данни репертоар се изпраща към международните бази данни и много бързо става разпознаваем извън територията на нашата държава.

За да регистрирате репертоара си, използвайте приложението my.prophon или попълнете формата за регистрация по-долу и изпратете в офиса на ПРОФОН или на имейл razpredelenie@prophon.org.

За да научите повече относно регистрацията в базата данни на Myprophon и BMAT, моля натиснете ТУК.

1

Членство в ПРОФОН

Екипът ни се грижи както за интересите на своите членове, така и на всички останали творци, които изпълняват, или инвестират в музика.

Вашият глас и визия за проектите, с които бихме могли да създадем един по-цивилизован пазар за лицензиране на права, са изключително важни за нас. Вярваме, че можем да постигнем повече за стойността на музиката, когато каузата ни Ви превърне от съмишленици в членове на ПРОФОН.

ПОВЕЧЕ

Как да получавам възнаграждения от ПРОФОН

ПРОФОН представлява и защитава интересите както на своите членове (преки или по силата на международни договори за двустранно представителство), така и на всички останали прaвоносители нечленове на дружеството, които са артист-изпълнители или продуценти на звукозаписи и музикална видеопродукця.

ПОВЕЧЕ

ПРОФОН в чужбина

Музиката не познава граници. Българските хитове намират своя път и извън пределите на страната ни, а техните изпълнители и продуценти могат да спечелят от това само ако за правата им се грижим ние от ПРОФОН.

ПОВЕЧЕ