Новини

Честит ден на радиото и телевизията

07 май '20

На 7 май отбелязваме Деня на радиото и телевизията.
През далечната 1895 година руският физик Александър Попов представя на света ново откритие – първия радиоприемник.
Три десетилетия по – късно - през 1929 година немската телевизия става първата, която създава ежедневна програма и излъчва предавания.
Въпреки че размерите на екраните са се променили и вече можем да носим радиото в джоба си, телевизията и радиото са много повече от просто информационни канали. Разнообразието от радио и телевизионно съдържание забавлява, информира и вдъхновява. Разказва истории, които променят възприятието на зрителите и слушателите за света, разширяват мирогледа, предлагат безкрайно пътешествие и усещане за принадлежност.
Потребителите вече създават, публикуват и консумират съдържание на различни платформи, взаимодействието между възникващите и традиционните форми на излъчване създава чудесна възможност за повишаване на осведомеността за важните проблеми. Радиото и телевизията, чрез своето многообразие, продължават да играят мощна роля, като сила за добро и допринасят за поддържане на демократичното общество, оставайки неизменна част от живота на хората по всяка точка на земното кълбо.
Честит празник на всички партньори!