Новини

Големият победител на тазгодишните музикални награди "Грами" е поп певицата Били Айлиш

18-годишната тийн звезда взе пет от отличията на тазгодишната церемония на наградите „Грами“, сред които за най-добър нов изпълнител, за най-добър албум с дебютния си "When We All Fall Asleep, Where Do We Go" и за и най-добра песен - "Bad Guy". Със спечелването на наградата за запис на годината за сингъла "Bad Guy", Били Айлиш се нарежда веднага след Кристофър Крос (Крис Крос), който през 1981 г за първи път печели „голямата четворка“ на престижното музикално отличие. Още един рекорд „покори“ Айлиш – най – млад изпълнител, който печели „Грами“ , измествайки Тейлър Суифт от позицията.
Нощта на „Грами“ всъщност беше нощта на семейство Айлиш - Братът на Айлиш Финиъс О‘Конър взе статуетката за продуцент на годината за работата си по албума "When We All Fall Asleep, Where Do We Go". Той разказа, че записът е направен в домашни условия, защото е най-креативен там, където се чувства най-удобно. "За мен е голяма чест да получа награда "Грами" за това, че направих домашни бисквити", пошегува се той. "Не направихме този албум, за да спечелим "Грами", изтъкна О‘Конър. "Направихме го за депресията, суицидните мисли и промените в климата, както и за това какво е да си лошо момче, каквото и да означава това", продължи той.
Рап албум на годината е "Igor" на Тайлър. Таня Тъкър взе наградата за кънтри албум на годината за "While I'm Livin", а Cage The Elephant отнесоха приза за рок албум на годината със "Social Cues"
Изненадата на вечерта беше завръщането на сцена на Деми Ловато, която имаше изпълнение за първи път от 2018 г. На сцената тя изпя новата си песен "Anyone", която описа като балада за "вика за помощ".

Пълният списък на наградените може да видите тук.