Новини

MTV Video Music Awards за 2020 раздадоха наградите си с гръм: The Weeknd изпълни смайващия си сингъл „Blinding Lights“ на 1100 фута над Ню Йорк

31 август '20

      Наградите MTV Video Music Awards за 2020 г. се състояха на 30 август 2020 в Ню Йорк, изглеждайки малко по-различно от обикновено, заради пандемията от коронавирус. Първоначално наградите трябваше да се проведат в Barclays Center. След "консултации с държавни и местни здравни служители" организационният комитет обяви, че церемонията ще се проведе във външен формат в целия град, като Barclays Center ще бъде домакин на шоуто през 2021 г. Именно заради продължаващата пандемия бяха създадени нови, еднократни категории за награди: „Карантинно изпълнение“ и „Най-добро музикално видео от дома“. Keke Palmer беше домакин на церемонията, като посвети шоуто на Chadwick Boseman, покойната звезда от "Черната пантера", който почина на 43 години от рак на дебелото черво.

     На сцената със свои изпълнения се качиха BTS, The Black Eyed Peas, DaBaby, Doja Cat, Maluma с CNCO и Lady Gaga с Ariana Grande.  The Weeknd откриха церемонията с „Blinding Lights“, с която спечелиха най-голямата награда –  „Видео на годината“.

     Големият победител на вечерта е Lady Gaga, която беше номинирана в девет категории и спечели „Изпълнител на годината“, „Песен на годината“, „Най-добра колаборация“ и „Най-добрата кинематография“. Звездата получи и първата в историята тройна награда „Tricon“ - като музикант, актриса и филантроп.

     MTV Video Music Awards за 2020 се оказаха силни за BTS , които спечелиха „Най-добър поп“, „Най-добър K-pop“, „Най-добра група“ и „Най-добра хореография“, Taylor Swift взе награда за „Най-добра режисура“, Doja Cat за „Най-добър нов изпълнител“, Megan Thee Stallion бе наградена за „Най-добър хип-хоп“, а Blackpink за „Песен на лятото“. Двете нови, специфични за карантината категории отидоха при Ariana Grande и Justin Bieber  за „Stuck With U“ за „Най-доброто музикално видео от дома“, а „Най-доброто карантинно изпълнение“ бе предоставено на CNCO.

 

Вижте всички победители тук:

ВИДЕО НА ГОДИНАТА

The Weeknd – “Blinding Lights”

НАЙ-ДОБЪР НОВ ИЗПЪЛНИТЕЛ

DojaCat

ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ГОДИНАТА

LadyGaga

ПЕСЕН НА ГОДИНАТА

Lady Gaga with Ariana Grande – “Rain On Me”

НАЙ-ДОБЪР ХИП-ХОП

Megan Thee Stallion – “Savage”

VIDEO FOR GOOD

H.E.R. – ”I Can’t Breathe”

НАЙ – ДОБЪР R&B

The Weeknd – “Blinding Lights”

НАЙ – ДОБЪР  POP

BTS – “On”

НАЙ-ДОБРОТО МУЗИКАЛНО ВИДЕО ОТ ДОМА

Ariana Grande & Justin Bieber – “Stuck with U”

НАЙ- ДОБРО ЛАТИНО

Maluma ft. J Balvin – “Qué Pena”

НАЙ- ДОБРА РЕЖИСУРА

Taylor Swift – “The Man”

НАЙ-ДОБРА КОЛАБОРАЦИЯ

Lady Gaga with Ariana Grande – “Rain On Me”

НАЙ-ДОБЪР K-POP

BTS – “On”

НАЙ- ДОБРА ГРУПА

BTS

НАЙ- ДОБЪР ALTERNATIVE

Machine Gun Kelly – “Bloody Valentine”

НАЙ- ДОБЪР ROCK

Coldplay – “Orphans”

НАЙ-ДОБРОТО КАРАНТИННО ИЗПЪЛНЕНИЕ

CNCO – Unplugged At Home

НАЙ- ДОБРА КИНЕМАТОГРАФИЯ

Lady Gaga with Ariana Grande – “Rain On Me”

НАЙ – ДОБРА АРТ РЕЖИСУРА

Miley Cyrus – “Mother’s Daughter”

НАЙ – ДОБРИ ВИЗУАЛНИ ЕФЕКТИ

Dua Lipa – “Physical”

НАЙ – ДОБРА ХОРЕОГРАФИЯ

BTS – “On”

НАЙ – ДОБРА ОБРАБОТКА

Miley Cyrus – “Mother’s Daughter”

ПЕСЕН НА ЛЯТОТО

BLACKPINK “How You Like That”

 

 

Снимка: Viacom/CBS