Новини

Музикални продуценти събраха 2000 подписа в подкрепа на декларация за климатичните промени

Колективът на музикалната индустрия Music Declares Emergency (MDE) събра 2000 подписа в подкрепа на декларация за климатични и екологични аварии.

Проектът беше обявен по-рано това лято, подкрепен от редица музикални компании, включително AIM, Abbey Road Studios, The BRIT School и др.

Група изпълнители, включващи последните звезди на Music Week, Idles и Nadine Shah също се присъединиха.

Изпълнителният директор на BPI Джеф Тейлър заяви: "Всеки бизнес, индустрия и отделен човек трябва да допринесат за решаването на сериозния проблем с изменението на климата. Ние сме ангажирани да изиграем своята роля и да помогнем за популяризирането на добрите практики в музикалната индустрия."

Стивън Годфрой, съсобственик на Rough Trade Shops, каза: „Увеличаването на шансовете за оцеляване на човечеството, в условията на нарастваща климатична криза, е основния призив на нашето време. Ако световната музикална публика може да бъде осъзната и с това да предизвика унифицирани политически действия, тогава е момента да нададем глобалния си глас. Music Declares Emergency фокусира успешно работотата си , за да координира отговорът на индустрията - време е всички да подпишат, време е да увеличим „силата“ на звука ."

На 20 септември MDE организира Label Strike For Climate, на който присъстваха независими звукозаписни компании, включително XL, Young Turks, Full Time Hobby и Ninja Tune.

На 30 септември MDE беше домакин на встъпителна среща за всички заинтересовани страни, за да определи бъдещите действия. Събитието се проведе в Лондон. Лекторите, представители на индустрията и официални гости обсъждаха предизвикателствата, с които се сблъсква музикалния бизнес в тази посока.

Прочетете повече тук.