Новини

Музикални звезди даряват в подкрепа на борбата срещу коронавирус пандемията

24 март '20

Няколко имена, сред които Блейк Лайвли, Райън Рейнолдс, Лейди Гага, Риана и Джъстин Бийбър, наред с други, се насочват към социалните медии, подкрепят различни местни и национални благотворителни организации, които работят за осигуряване на храна за деца и лица с ниски доходи, които са били засегнати от пандемията COVID-19.
Благотворителната организация на Риана, Фондация "Клара Лионел", дарява 5 милиона долара на няколко благотворителни организации, които работят за борбата с COVID-19 - Фондът за солидарност на COVID-19 на Световната здравна организация и Международният комитет за спасяване.
Линията за красота на Лейди Гага, "Haus Labs", обяви в Instagram на 16 март, че дарява 20 процента от продажбите си от последната седмица на местните хранителни банки в Лос Анджелис и Ню Йорк, за да помогне засегнатите от пандемията COVID-19.
Джъстин Бийбър разкри в своя Instagram, че е дарил 29 000 долара на Пекинската благотворителна фондация Chunmiao, детска благотворителна организация в Китай, за да помогне в борбата с COVID-19 в страната.
Джастин Тимберлейк на 15 март разкри, че той дарява сума пари на Mid-South Foodbank, която е част от Feeding America, за да доставя храна на хора в района на Мемфис, Тенеси. Той също така призова последователите си да подкрепят местните общности.
Рита Ора пусна търговска кампания #StopTheSpread в подкрепа на фондацията на ООН и Световната здравна организация за борба с пандемията COVID-19.
Колекцията включва тениски, суитчъри, стикери и бейзболни шапки с лого със знак за мир над изображение на вирус, който варира от 8 до 50 долара. Всички постъпления са за Фонда за солидарност при СЗО.