Новини

Посещението на концерти на живо увеличава продължителността на живота и подобрява физическото състояние

Ново проучване, проведено от O2, компания, която притежава някои от най-големите музикални заведения в Обединеното кралство, и Патрик Фаган твърдят, че присъствието на концерти на живо, може да помогне да се увеличи продължителността на живота и да се подобри цялостното физическо състояние.

Фаган, който е доцент в университета „Goldsmith“, специализиран в поведенческата наука, казва: „Нашите изследвания показват, че концертите имат силно влияние върху здравето, щастието и общото благосъстояние - ключови са седмичните или редовни посещения. Комбинирайки всички наши открития с изследванията на O2, стигаме до извода, че посещаването на концерт всеки две седмици, може да удължи живота на човек с десетилетие.“

Проучването включва психометрични и сърдечни тестове с участници, които посещават концерти, практикуват йога и разхождат кучета. Онези, които са присъствали на концерти, са почувствали 21% увеличение на благосъстоянието - в сравнение с тези на йога - 10% и 7% за разхождане на кучета. Също така, тестовете показват, че участници, които посещават концерти - с 25% се е увеличило самоуважението им; 25% повишено чувство на близост с другите и 75% повишена умствена стимулация.

Прочетете повече тук.