Новини

Предизвикателство към младите артисти да създадат музика за Луната

21 април '21

Moon Mark, развлекателната и образователна компания, стартира състезание на 22 май 2021 г., и кани всички млади хора под 18 години да се включат, като качат оригиналната си музика на платформата Instagram. На 2 юни десетте записа, събрали най-много реакции, ще бъдат обявени в топ 10 плейлист на MoonTracks и ще бъдат пуснати от Луната към Земята.

Замисълът на Moon Mark е да стимулират младите хора да се замислят за пресечната точка на космоса, науката, спорта и изкуството, като продължение на проекта им за създаване на първото в света състезание на две превозни средства на Луната, последвано от дългосрочна научна мисия.

„Всеки човек лично е преживял Луната от раждането си“, казва Мери Л. Хаги, основател и главен изпълнителен директор на Moon Mark. "Винаги сме гледали към небето за тази универсална връзка. MoonTracks е начин за създаване на оригинална музика, в чест на обединяващата сила на Луната, която да свърже всички народи и култури на Земята."

Условието е млади групи и соло артисти от всички народи да качат 60-секундно видео на Instagram с хаштаговете #moontracks и #moonmarkmusic, след което десетте клипа с най-много харесвания на платформата до 29 май 2021 г., 0:00 UTC време, ще  бъдат добавени в плейлиста на Moon Marks и ще озвучат Луната.

„От хурийската традиция до хип-хопа, универсалният музикален език свързва всички ни“, каза Хаги. "Комбинирайте това с вроденото желание за спортни състезания и научното изследване на космоса и имаме добро предизвикателство. Играта започва."

Повече информация за състезанието може да намерите на: www.moonmark.space