Новини

ПРОФОН с кампания „МУЗИКАТА е част от Здравето“

27 август '20

След началото на успешната информационна кампания на ПРОФОН по отношение на легалното използване на музика, предназначена за озвучаване фризьорски салони и студиа за красота - „МУЗИКАТА е част от Красотата“, дружеството стартира кампания „МУЗИКАТА е част от Здравето“ за информиране на собствениците и служителите във фитнес и спортни зали, аеробика, каланетика, йога и др. подобни клубове, танцови училища и школи, студия за рехабилитационни услуги относно начините, по които могат да използват легално музика в своите обекти.

Кампанията цели да обърне внимание, че публичното изпълнение на музика, с цел озвучаването на фитнес зали, студиа за танци или други центрове за услуги, се отличава от използването за лични цели, защото се извършва по време на търговска дейност на публично достъпно място.


ПРОФОН и Музикаутор имат общ онлайн портал, в който всеки ползвател може да подаде заявка за уреждане на авторските и сродните права при публично изпълнение на музика. Порталът MusicPro улеснява процедурата за ползвателите, които  подават документи директно към двете дружества, като по този начин бързо и лесно получават лиценз, с който да озвучават дейността си с музика с гаранция за качество и уредени права.