Новини

ТОП 10 на най-излъчваните у нас песни за 2019 година

Излезе официалната класация  ТОП 10 на най-излъчваните у нас песни за 2019 година

Първото място в ТОП 10 на официалната годишна класация за най-излъчвани песни в българския ефир за 2019 година e за Ava Max и хита „Sweet but Psycho“, който през годината оглави музикалните класации в над 25 държави по света. В челната петица на световния чарт на второ място се нарежда „Love Myself on the Weekend“ от Coyot, следвана от колаборацията между канадеца Shawn Mendes  и американката с кубински корени Camila Cabello - „Señorita“. На четвърто и пето място са хита на изминалото лято „Calma“ на  Pedro Capo и „I Lost You“  на Havana Feat. Yaar.

Зашеметяващата Алма постига огромен успех в чарта само за българска музика “ТОП 10 BG Airplay Chart“. Сингълът й „Perfect“ заема челното място, а песента й „Don't Know“ е трета. Втората позиция в класацията е за миналогодишния лидер „ 4Magic “ и тяхната „Колко ми липсваш“. В “ТОП 10 BG Airplay Chart“ на четвърто място е „Sagapao“ на Дара Екимова Feat. Искрата, следван от „Darbiе“ на Дара.

Годишната класация се изготвя от данни, предоставени на Дружеството за колективно управление на сродни права в музиката – ПРОФОН, от испанската мониторинг компания BMAT. Класацията обхваща периода от 1-ви януари до 31-ви декември 2019 г. и е базирана на 24-часово отчитане на излъчванията в ефира на над 60 телевизионни канала и радиостанции с национално покритие. Пълната подредба на десетте позиции в класациите може да видите тук:

 

Top 10 Airplay за 2019 година

1.       Sweet but Psycho - Ava Max

2.       Love Myself on the Weekend – Coyot

3.       Señorita - Shawn Mendes & Camila Cabello

4.       Calma - Pedro Capo

5.       I Lost You - Havana Feat. Yaar

6.       Perfect – Alma

7.       So Long – Malfa

8.       Tomame - Eleni Foureira

9.       Gitana (feat. Lil Eddie) – Claydee

10.   Life – Zivert

 

TOP 10 BG Airplay за 2019 година

1.       Perfect – Alma

2.       Колко ми липсваш - 4Magic

3.       Don't Know – Alma

4.       Sagapao - Dara Ekimova Feat. Iskrata

5.       Darbie – Dara

6.       Fiesta – Yoana

7.       Ca$h - Grafa Feat. Ndoe

8.       Da Ili Ne – Krisko

9.       Само теб - Mihaela Marinova

10.   Браво - Ицо Хазарта